HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

Formálisan véget ért a nyár...

2011.09.18. 13:10 Matteo78

Formálisan véget ért a nyár, bár szerencsére csak formálisan. Igaz a szőlő lassan elviselne egy kis esőt, hogy duzzadjanak a szemek. A borozunk.hu-ra általatok felvitt  kóstolások közül a következő borok kapták a legmagasabb - hetes - értékeléseket. Egyik sem 2010-es tétel, s ami még meglepő, hogy a nyár kedvenceinek mondott rozék közül egy sem szerepel a listán.

Talán érdemes lehet a borkereskedéseket megnézni, illetve a pincékkel fölvenni a kapcsolatot, hátha még beszerezhető némelyik. Minden pincétől egy bort tettünk a listára, egy-egy értékelést is kiemeltünk hozzá. 

Takler Szekszárdi Shiraz Reserve 2008

"Nagyon jó bor, de megkérik az árát"

Ikon Cabernet Franc 2008

"Ez a bor leszámol a szokásos konvenciókkal, miszerint a Balaton a fehér borok vidéke! Ez a bor méltán szolgál rá pincészet nevére, és valóban egy ikon bornak tekinthető. A bor válogatott fajtából, erős hozamkorlát mellett készült, így biztosított a kiváló bor. A bor színe is impresszív, mélyvörös, már már fekete színmaggal rendelkezik. erős zamatokkal és telt, teljes savakkal rendelkezik. A bor nagyban hajaz a már kóstolt syrah-ra színben és teltségben. A teltség ellenére mégsem jellemzik erős alkoholok. Kiváló bor, mindenkinek tudom ajánlani aki a komolyabb, testesebb borokat szereti!"

Heimann Cabernet Franc 2008

"A Heimann pincészet több borát is sikerült már megkóstolnom, így a pincészet ismeretében nyugodtan ajánlom mindenkinek ezt a cabernet franct is. A bor rendkívül sötét színű és igen karakteres, jellegzetes zamatokkal és aromákkal rendelkezik. Erőteljesen savas, de nagyon szépen és nem bántóan savas. Ízében érezhetőek a fekete gyümölcsök (szeder, ribizli), illetve a cseresznye is. Nagyon finom és igazán kiemelkedő bor az egyik legjobb szekszárdi pincészetből. Mindenkinek csak bátran tudom ajánlani aki szereti a testes, de zamatos borokat!"

Figula Olaszrizling 2008

"Illata is kellemes, de íze zseniális, az összes fajtajelleggel, harmonikus sav-aroma-alkohol egyensúllyal."

Tóth Kékfrankos-Merlot Barique 2009

" :-) Nagyon finom... "

Rekas Medvetánc 2009

"Ez az első bor amit a Recas-tól kóstoltam. Korrekt tétel nagyon. Szépen elkortyolgatható. Minden ott van benne ami egy nagy borhoz kell, de ami igazán tetszett az az, hogy mégsem tolakodó, mégsem vár el túl sokat tőlem. Szóval könnnyű fogyasztani, egyszerűen itatja magát. És ez a lényeg!"

Simon Barbár 2006

Losonci Mocus 2009

"bíborkadarka"

Vayi Cuvee 2009

"Egy aszú és egy fordítás házasítása, tartályos erjesztés, csupa körte, abszolút kedvenc!"

A kép innen való.

Szólj hozzá!

Címkék: visszatekintés nyár 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr63235782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása