HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

Őszi borkatalógusok V. rész

2011.11.14. 19:21 Matteo78

A napokban érkezett meg a CBA lánc kellemes köntösbe öltöztetett Hagyomány, család, jókedv című borkatalógusa, amely ellát minket Márton naptól az év végéig. Nem csak borokkal szolgál, hanem ajánl hozzá ételeket is, hol sósmogyorót, hol pedig komoly ételkölteményeket.

Márton nap kapcsán rengeteg primőr bor található a katalógusban, de mellettük néhány jól ismert régi tétel is előfordul. Nem kell bemutatni Bock Szent Márton borát 1990 forintért, amely a pincészet szerint az első magyar újkori Márton napi bor utóda. Valószínleg méltó lehet, mert már többektől hallottam jó véleményt erről. Szintén nagy slágernek ígérkezik a Bogyolé a Vylyan Pincészettől, szokás szerint teljesen újratervezett cimkével 1750 forintért. Sokan emlegették már a Chateau Kajmánd Szekszárdi Cuvéet, amely most 1190-ért kapható. A Disznókő Pince Tokajból több tételét is felvonultatja egészen a 2004-es 5 puttonyos aszú borig. A Wunderlich Mediterrán Cuvée is nagyon jó vételnek tűnik 890 forintért. A hétvégén több bort is volt szerencsénk megkóstolni a Royal Tokajitól, köztük a 2009-es Furmintot és az Áts Cuvéet, mindkettő remek választás volt, 1390 illetve 1990 pénzt kell rááldozni.

A borozunk.hu-n az alábbi borokról olvasható kóstolási bejegyzés:

Szent Gaál Bikavér 2007

Juhász Paptag 2008

Wunderlich Mediterrán Cuvée 2008

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr673382780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása