HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

A bor origójában

2012.05.14. 18:33 Matteo78

Szepsy túránk második felében maga a Mester vezetett be minket Mád és a bor rejtelmeibe. Alapvetően nem szeretem a túldimenzionált, piedesztálra emelt embereket, akiktől kötelező mindenkinek elájulni. Sokszor személyesen is megismerve egy ilyen embert a benyomásom inkább csalódás. Ez most a legkevésbé sem volt így, pedig az egyik, ha nem a mádi legendával találkozhattunk. Egy nagy tudású, ugyanakkor nagyon emberi és két lábbal a földön járó embert ismerhettünk meg Szepsy Istvánban, Hédi jóvoltából.  Az ismerkedés már a buszon elkezdődött a jól bevált cikkek olvasásánál, amelyek ha érdekelnek megtalálhatóak itt illetve itt.

Szenzációs ebédünk és a dupla kávéval rásegített regeneráció nagyon jól kiegészült a szőlőhegyi sétával, a mádi dűlők megismerésével. Mádon jártam már párszor, de ott ahol a szőlő terem, még sohasem voltam. Főleg nem ilyen szakszerű és holisztikusan gondolkozó vezetővel. A dűlőtúráról Attila barátom további képei megnézhetők itt.

No és végül azért a pincéhez is odaértünk. Egyrészt persze ez is egy pince, kívülről az emberfia nem is gondolná, hogy ez maga a Pince. És újra csak eszembe jutott tavalyi értekezésünk a kóstolásról (illetve a kóstolás relativitásáról egy nagyon frappáns bejegyzés az alkoholistán az érdeklődőknek), amelynek konklúziója az volt, hogy a pincében kóstolás sokkal nagyobb élmény, mint bárhol máshol, hiszen itt a borral az otthonában találkozhatunk. A pinceélmény, a rengeteg apró és személyes részlet, a szenzációs borkorcsolyák és az egymás után következő borok sűrűjében egyre több figyelmet követelt meg a kóstolt borok lejegyzése.

Lássuk azért a borsort is: Birtokbor Furmint 2008, Úrágya Furmint 2009, Birtokfurmint 2009, Szent Tamás Furmint 2009 majd egy Hárslevelű. Ekkor a nap folyamán megkóstolt hozzávetőleg 13 furmint után kezdtem érezni magamon a furmint-allergia tüneteit is J… A kóstolási sor vége mindent vitt: 2008-as Szamorodni majd zárásként a híres 2006-os 6 puttonyos Aszú. Még a mai napig az orromban érzem az illatát és a nyelvemen az ízét. Önmagában  egy gasztronómiai élmény.

Szólj hozzá!

Címkék: tokaj szepsy 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr344508375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása