HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

Borkóstolás a CousinVinnel a Budai Borszalonban

2011.09.08. 11:00 e.bence

2011. augusztus 31-én megtartottuk első közös borkóstolásunkat a Budai Borszalonnal. A terv az volt, hogy közösen propagáljuk, és talán így a nyári szünetek és szabadságok ellenére összejön az optimális 20-25 fős létszám. Az összefogás eredményes volt, este 7-kor már telve volt a borszalon előtti kis udvar.

 

A borkóstoló elsődleges célja az volt, hogy az érdeklődők megkóstolhassák a CousinVin fiatal borászcsapat idei, bemutatkozó borait. Ahogy nálunk is látható (itt) 3 borral indítottak idén:

Nem voltak egyszerű helyzetben, a 2010-es évjárat azért sok borászt megdolgoztatott. A borozunk.hu-s értékelések alapján a hármas jelenlegi egyértelmű győztese a kékfrankos rosé. Kíváncsian várjuk, hogy vajon ilyen határozott indítás után, milyen borokat készítenek a következő években. Mi mindenképpen figyelni fogjuk őket! 

Izgalmas volt hallgatni a fiúkat. Ketten vettek részt a csapatból, Orosz Csaba és Kulbert Gábor. A palackozástól a címkék készítéséig sok kulisszatitokba beavattak minket. A címkék designja egyébként több résztvevő figyelmét felkeltette!

Kimondottan érdekes volt a borozunk.hu és a CousinVin fiatalos borokkal és bormarketinggel kapcsolatos látásmódját egyeztetni, élveztük nagyon az eszmecserét és a közös ötletelést, útkeresést!

A kóstolt borok közül a CousinVin borok mellett Bősz Adrián 2008-as Szekszárdi Kékfrankosát tartjuk még mindenképpen említésre méltónak. Cousinék borával szemben jelentős forral indult és nagyon izgalmas tételnek tartottuk.

A házigazda szerepében a Budai Borszalon megint nagyon jó partnernek tűnt - ahogy már megszoktuk a kedves hölgykoszorútól! :)

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kóstolás cousinvin budai borszalon

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr993211027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása