HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

Csúcskóstoló csúcs élményekkel

2012.02.22. 17:50 Matteo78

Ha minden hónapban "csak" egy-egy annyira intenzív boros élmény lesz majd, mint az eddigiek, akkor zseniálisan jó évet fogunk zárni. Tegnap este tizennegyed magammal jöttünk össze hogy a rajnai rizling (kép innen való) borával megismerkedjünk az 5 ország 10 bora jelszó alatt. Sok-sok ismerős borbarát a januári bortréningről és nagy várakozás a csúcsborokra.

Nagy örömünkre szólgált, hogy többen már netbookal, Ipaddal érkeztek, így folyamatosan gyűltek a kóstolási jegyzetek a WIFI-t kihasználva. De készültünk papír kóstolási lapokkal is, amit üresen le lehet tölteni az oldalról saját használatra innen.

Csaba remek bevezetőt tartott a rajnai rizling történetéről, majd belevágtunk az izgalmak közepébe. Részletes véleményeket olvashattok az oldalon az egyes boroknál, itt álljon a borsor, amelynek 100 pontos rendszerben az átlagpontszáma 91,4 volt:

Magyarország: Villa Tolnay: Rajnai Rizling Tavasz 2009 

Franciaország, Elzász: Etienne Loew: Riesling Bruderbach 2009 

Németország: Rheingau: Leitz: Eins, Zwei, Dry 2009  

Ausztrália, Clare Valley: Jim Barry: Lodge Hill (480 m) Dry Riesling 2010  

Németország: Mosel: Clemes Busch: Vom grauen Schiefer 2009  

Németország: Saar: Weinhof Herrenberg: Wiltinger Schlangengraben Alte Reben 2008  

Németország: Rheingau: Leitz: Rüdesheimer Berg Schlossberg 2008 

Németország: Mosel: Joh. Jos. Prüm: Graacher Himmelreich Spatlese 2009  

Magyarország: Szentesi Pince: Rajna Rizling Bátyus 2009

Ausztria, Wachau: Prager: Achleiten Smaragd 2009 

A válogatás nagyon jól sikerült, voltak savdomináns, mineralitás uralt, fahordós jegyeket viselő, gyümölcsös és nagyon koncentrált tételek is. És tényleg csúcsborokat ittunk, több olyan is volt, amely egybehangzóan mindenkinek tetszett. Reméljük lesz még folytatás, mert nagy élmény volt közösen a borokról véleményt alkotni és cserélni.

Csaba, köszönjük a szervezést, vezetést!

Szólj hozzá!

Címkék: rizling rajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr414173845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása