HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

SZITA Bortréning a SZIE-vel közösen

2012.01.09. 22:47 Matteo78

 Alig kezdődőtt el az év, de máris túl vagyunk egy igen kiemelkedő boros élményen: szombaton volt a SZITA bortréning a SZIE társszervezésében. Kató Csaba vezetésével mintegy harmincadmagunkkal mélyedtünk el a borok felfedezésének rejtelmeiben. Mindezt megelőzte Csabával közösen a kóstolási rendszer bővítése, amelynek első eredményei péntek este óta a honlapon is olvashatóak: egyrészt frissítettük a kóstolásokban a leíró kifejezéseket másrészt pedig bővítettük haladó szempontokkal. A rendszer összefésülése folyamatosan halad, még vannak terveink, hogy miként lehet felhasználóbarátabbá tenni a rendszert.

No de vissza a szombathoz. Remekül összeválogatott borsort kóstoltunk végig, mellette elmélyülve a kóstolás és a borkultúra egyes részleteiben. A kiváló társaság csak tovább emelte az alkalom fényét.

Sokféle bort kóstoltunk, nagyon sokat lehetett tanulni a shiraz sorból, amely megmutatta, hogy ugyanabból a szőlőből mennyi féle bort lehet készíteni. Ennek során megkóstoltuk a következő tételeket: Heimann Stílusgyakorlat, 2009 ;Orsolya Syrah 2009, Kreinbacher Syrah 2009.

A "vizsgabor" amelyet vakon kóstoltunk a nap végén Iványi Zsófia Cabernet Franc Selection volt 2007-ből.

Szólj hozzá!

Címkék: 2012 szita borakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr773532822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása