HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

Orbán Pince a Borszalonban

2011.09.23. 21:54 Matteo78

Csütörtök este az Orbán Pince volt a Borszalon vendége. Gergely Balatonudvariból érkezett, a szüretelési időszakot le sem tudta volna tagadni. Bár a borokban sem volt hiba, de a körítés, amlyet mellé kaptunk az fenomenális volt. El is hangzott, hogy az alap az hogy legyen egy jó minőségi bor, de ez "csak" a belépő 50%, a másik 50% pedig a hozzá társuló sztori-mese-mítosz. Nos, mi ebből bőven kaptunk ízelítőt. Ha röviden kellene összefoglaljam akkor egy gyorsított szakmai stand-up-comedy volt, közben kóstolással. 

Szakmailag érdekes volt a 2010-es évjárat kapcsán borkezelési eljárások mögé látni: a hártyázás (must ülepítés) háttéréről sokat megtudtunk. Illetve a bukébor-hordósbor-vegyes bor hármasa mögé is beleshettünk.

A 2010-es borokról nem írnék sokat, de a 2009-es Brutal Pinot Gris mindenképpen megérdemli a kiemelést: 16,5% alkohol tartalmú, kései szüretelésű, száraz bor. Tényleg brutális, kell neki a dekantálás, a levegő, de nagyon meghálálja. Tényleg különleges, ahogy Orbán Gergely mondta: egy poharas bor. Bár bevallom nekem a második pohár jobban esett... A kóstolt borokat, ahogy ezt is, megtaláljátok a Borszalonban.

A borsor, ha kíváncsi vagy az értékelésekre:

Küvélet

Kaján

Pinot Grigio 

Kőtenger Chardonnay

Brutal Pinor Gris

A kép a pince honlapjáról való.

A Borszalon újra remek háttérmunkát végzett!

Szólj hozzá!

Címkék: orbán 2011 borszalon

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr453252020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása