HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

VII. Szent Jakab Napi Borfesztivál, Előkóstolás

2011.07.17. 13:05 Matteo78

 Tegnap este végül is négyen ültünk le kóstolni, így 5 tétel tűnt reálisnak, hogy ne csak "dolgozzunk", de értékelhetőek legyenek az eredmények. A következő borokat kóstoltuk meg:

Sümegi Olaszrizling 2007, Ramasetter Pince

Királyleányka 2009, Recas Pince

Törökugrató Rozé 2010, Pállfy Pincészet

Sümegi Fehérkő Vére 2009, Ramasetter Pince

Fekete Leányka 2008Recas Pince

Helyi illetőségű olaszrizlinggel keztük a kóstolást. Egy négy éves fehérbor, már könnyen túl lehet életed delén, de ez még jól tartotta magát. Emlékeim szerint a tavasszal ugyanettől a pincétől kóstolt 1996(!) tétel talán markánsabban hordozta a fajtajelleget. Mondjuk egy fehérbortól, az hogy majd 15 év után egyáltalán iható nagy szó, de ez még finom is volt.

Nálam az est csúcsbora, számomra meglepő módon, a 2009-es Királyleányka volt, nagyon karakteres ízű és illatú. Persze volt elvárásom is, hiszen, mint a világ legjobb fehérbora cím birtokosaként van a Recas Pince a Fesztivál szórólapján feltüntetve. Mondjuk az is igaz, hogy a címről többet nem tudok, de eléggé felkeltette az érdeklődésemet a pince fehérborai iránt. Remélem minél több fehér bort tudunk majd Sümegen megkóstolni ettől a pincétől.

A rozé nekem nem nagyon jött be, hiányzott belőle az a könnyed gyümülcsösség, amiért nyáron szeretek rozé borokat inni. Kíváncsi vagyok milyen rozék lesznek a fesztiválon.

A vörösek közül a Fehérkő Vére hozta, amit a sümegi vörösöktől megszoktam, az erdélyi vörös pedig a saját fehérborukhoz képest nekem nem tűnt annyira fajsúlyos tételnek.

A borok mellett a beszélgetést is nagyon élveztem, jó dolog a borra és egymásra figyelni.

Az értékeléseinket fent olvashatjátok a honlapon!

Szólj hozzá!

Címkék: kóstolás ramasetter pince recas pince

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr513074142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása