HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

Őszi borkatalógusok III. rész + ráadás!

2011.09.06. 22:01 Matteo78

 Mielőtt a harmadik katalógusnak nehezen nevezhető összegzés, egész pontosan "Borválaszték a Corában" címet viselő anyag elém került érdekes eszmecserét olvastam az egyik blog hozzászólásaiban, amely azt az édekes kérdést feszegette, hogy vajon lehet-e normális bort vásárolni a hipermarketekben. Elgondolkoztató és messzire vezető ez a kérdés, hiszen ezek, és gyakran más "közértek" vagy akár bor boltok sem feltétlen az optimális körülmények között tartják a boraikat.  

Ugyanakkor sokan a bevásárlás során (amely szintén érdekes hogy milyen minőségben és kiknek termelve a profitit történik) kerülnek a borok közelébe, s vesznek egy-két palack bort. Sőt a mennyiségeket figyelembe véve nem kizárt hogy több bor fogy el hiperekben, mint optimális körülmények között. S ez az, ami miatt foglalkozni kell ezekkel a lehetőségekkel:sokan így kerülnek kapcslatba a borral, s bizony nem hátrány, ha némi háttérinformációval felvértezve indulnak útnak.  

A Cora négy fiatal borász borait kínálja kiemelten: Bolyki János, Babits László,Kiss Gábor és ifjabb Figula Mihály. Bolykitól az Indián Nyár az egyik, amelyiket kipróbálnék, míg a Figula Olaszrizling az egyik nagy kedvencemként nem maradna ki. Ebben az ajánlóban sem szereplnek évszámok....

És mi a ráadás?

A Savoya Parkban a Somogyi Pince szeptember 5-10 között kínálja 25% kedvezménnyel a borait. Róluk azt kell tudni, hogy csak saját hálózatban értékesítenek borokat, amelyeket a pécsi illetve a villányi szőlőikből készítenek. Szóval ha szakembertől és szakboltból választanál jó áron néhány bort, itt a jó alkalom.

Szólj hozzá!

Címkék: cora katalógus somogyi 2011

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr883207676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása