HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

Budafoki borfesztivál

2011.09.06. 13:14 Juhat

Már évek óta figyelemmel kísérjük a budafoki eseményeket. Mivel a város neve összeforrt a bor és pezsgőkészítéssel, nem csoda, hogy a Budafoki borfesztivál kedvelt célpont lett. Ez ugyanis a legközelebbi hely, ahol authentikus környezetben bort kóstolhatunk. A következő ilyen hely pedig Etyek. 

Hatalmas lelkesedéssel vetettük bele magunkat a forgatagba. Máté készült, már a kezében volt a térkép. Az volt a tervünk, hogy a térképen megjelölt pincéket járjuk körül, elmerészkedünk a legtávolabbiakhoz is. Ez sok sétával járt, viszont bíztunk benne, hogy élményekkel és beszélgetésekkel gazdagon mehetünk haza. Olyan 6-8 pincénél jártunk. 

A borokról teljesen vegyes volt a véleményünk. Kóstoltunk finom, korrekt, fajta jellegnek megfelelő borokat. Ennek örültünk. Viszont rengeteg rossz, hibás és értékelhetetlen is akadt a sorban. Talán legközelebb az oroszlános udvarban maradunk. Úgy tűnik kár volt elmerészkedni a pincékig. A legtöbb legalábbis csalódást okozott. 

Személyes tapasztalatom a következő: bitangul érződik, hogy Budafokon éppen átalakul minden. Hiába tradicionális a borkészítés, a szőlőket mára beépítették. A csodás és óriási pincék viszont megmaradtak. Nem csoda, hogy az ország minden borvidékéről vett itt már pincét egy-két borászat. Lehet kóstolni szekszárdi, villányi és más borokat is. Továbbá az elmúlt 40 év is érződik. Van néhány döcögősen működő nagy pince - egyiknek épp az elmúlt hetekben hívták vissza az összes borát a polcokról. Megy a pancsolás. Szerencsére ez csak a negatív példa. Az viszont biztos, hogy látogatóként is érződik Budafok átalakulása. Kíváncsian várjuk mi lesz a vége a folyamatnak!

 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: borfesztivál bor 2011 budafok borozunk.hu borozunk

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr83206422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása