HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

Borkóstoló és Ünneplés

2011.06.22. 17:12 Matteo78

 Megtörtént!

Köszönjük hogy eljöttetek, és együtt tudtunk ünnepelni, beszélgetni és nem utolsó sorban borozni. Végül a borokat alábbi sorrendben kóstoltuk meg: 

1. Bujdosó Sauvignon Blanc 2010

2. Maul Solar Sauvignon Blanc 2010

3. Frittmann Kékfrankos Rosé 2010
4. Bodri Kékfrankos Rosé 2010

5. Szeleshát Kékfrankos Rosé 2010

 

 

6. Vesztergombi Pinot Noir 2007 

7. Vesztergombi Cabernet Franc 2008

8. Maul 111 - Mindegy 2009 (Portugieser, Kékfrankos, Cabernet Franc)

 

Bennem újra csak megerősödött, hogy igazából a legjobb dolog ebben ez egészben a borozás és a bor melletti beszélgetés. Nagyon jó volt új embereket megismerni, remélem a kóstolásaitokat - és nem csak tegnapról - megosztjátok velünk és még többször is találkozunk. Következő lehetőségnek a már körbejárt "Kopaszi-gát" munkanevű bor-piknik tűnik, reálisan két-három hét múlva illetve a sümegi Szent Jakab napi Borünnep július legvégén, amiről hamarosan még több információval jelentkezünk.

Hogy ne csak az érzésről, hanem a borokról is essen szó..., úgy válogattuk össze a tételeket hogy lehessen belőle tanulni, azonos évjárat, szőlő mégis mennyiféle bor születik belőle a borász keze alatt. A legnagyobb különbség nekem a három kékfrankos rosé között volt, jó volt a sorrend, mert a harmadik volt szerintem messze a legizgalmasabb. 

 

Először a Pinot Noir-t tettük a végére, de végül a Maul 111 mellett döntöttünk és ez is jó lépés volt. A Cabernet Franc után nagyon szépen érződött, hogy miért is csinálnak cuvée borokat: gyönyörűen lekerekedett a tanninja.

 

Köszönjük a vendéglátást és a közös szervezést a Budai Borszalonnak.  

Szólj hozzá!

Címkék: kóstolás budai borszalon borozunk.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr873006440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása