HTML

borozunk.hu

A borozunk.hu egy közösségi oldal, melynek célja, hogy felületet teremtsen a borokkal kapcsolatos élmények és tapasztalatok megosztására - mind fogyasztóként, mind készítőnként. A borozunk.blog.hu a borozunk.hu közösség programjainak, eseményeinek lenyomata.

Friss topikok

Dunántúli körút

2011.05.30. 23:52 Matteo78

 A hétvégén esküvőre voltunk hivatalosak Pécs mellé Pellérdre. Nagyon tanulságos kirándulás volt. Egyrészt megkóstolhattam néhány új pincészet borait, tanulságos volt. Így akadtak az utamba a borok:

 

Polgár Chardonnay Barrique 2009

Polgár Rubin Cuvée 2007

 

Szauer Olaszrizling-Rajnai rizling 2010

Szauer Rosé 2010

 

Sárosdi Fevér Cuveé 2010

Mészáros Cuveé 2007 

Elgondolkoztató volt, hogy Pécsett is, de Szekszárdon mindenképpen mennyire esélytelen az, hogy beeső vendégként az ember bejusson egy (jó nevű) pincébe, bort kóstolni, ne adj Isten ebédelni/vacsorázni. Szekszárd különösen lehangoló volt, nem tudom elképzelni, hogy egy neves borvidék központjában és pincesorán ennyire kihalt legyen az élet egy kellemes májusi végi vasárnap. Persze másik oldalról lehet, hogy nincs is erre kereslet. Szerencsére Papa Borozóját megtaláltuk, s ez mindent vitt…

 

Azóta megtudtam, hogy ennek nehézkes nyitva tartásnak jogszabályilag nehezített háttere van. Hát azt hiszem, ez sem segít abban, hogy a borok megkapják ez őket megillető helyüket a mindennapi életünkben.

Az utat Sümegen keresztüli hazatérés tette körré.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borozunk.blog.hu/api/trackback/id/tr822944916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása